På gång

Gott Nytt År
2017 avslutades med premiärtur på Alesso i slutet på november. Kändes härligt att vara uppe på hästryggen igen. Alesso är nu riden lite över 1 månad sedan igångsättningen och börjar kännas mycket fin (film). Premiären på CT är också avklarad och vi ser fram emot tävlingsåret 2018. CT har fått en välförtjänt vila sedan hon kom hem efter Breedersen.

Höstnytt
Sista helgen i september visades Alesso på treårstestet. Han var något spänd och ofukuserad för dagen och fick inte riktigt fram hoppningen. Gångarterna visade han upp desto bättre och fick utmärkelse och biljett till finalen i Vetlanda. I finalen i Vetlanda visade Alesso upp en fin sida och slutade på 6:e plats av 15 startande. Han tilldelades också 0,5 p högre på både skritt och galopp. CT och Sara har också visat framfötterna och lyckades (trots ynka 10 starter i 1,20) att kvala till Breeders. Roligt! (Film sista kvalet till Breeders). Nere på Breedersen möttes 5-åringarna av nationella 1,20 banor med en hel del svårigheter. CT visade på fin hoppning båda dagarna. Hon är fortfarande i utvecklingsfas och behöver mer styrka för att kunna hävda sig med dom bästa. Sista kvaldagen visade CT och Sara upp en trevlig runda som ger fint hopp inför framtiden. En bestämd dam som tog det hela med ro och visade på mycket vilja och kapacitet! Nu är planen att CT ska komma hem för välförtjänt vila, för att sedan sättas igång igen under december månad.

Nyhet
Från och med hösten/vintern 2017 kommer Stall Fjärakull utökas med ytterligare ett stall beläget i Villands Vånga. Stallet i Vånga ingår i Stall Fjärakull med har som gårdsnamn Stall Sandåkra. På Sandåkra finns det en nyanlagd ridbana, fina ridmöjligheter och ett nybyggt stall som ännu inte är invigt. Invigningen beräknas under oktober/november månad. Stallet är ett kallstall bestående av tre ljusa och rymliga boxar med isolerat rum för tvätt och "iordningställande" inför ridning, uppvärmd sadelkammare och utrymme för foder och strö. 

Bättre sent än aldrig
En del har hänt sedan sist. Lucky Boy har gått vidare med en ny ryttare som ska satsa på fälttävlan. Vi tror att detta kan fungera alldeles utmärkt för honom och att han kommer att få det hur bra som helst. Loreen har fått ett fint hingstföl e. Vox Pop som snart ska skiljas av från mamma och åka upp till moster Kerstin. CT har kommit igång med tävlandet och har sedan maj/juni varit hos Stall Sara Nilsson för träning och tävling eftersom jag inte har kunnat rida. Målet för CT har varit att komma ut på tävlingsbanorna och få mer rutin. 

e. Casino - Cortez