På gång

Uppdatering 
Dåliga uppdateringar, men nu är vi tillbaka. Continova som är 5 i år har varit ute på lite tävlingar (film). Blev ju tyvärr lite paus på grund av rådande Corona. Hon har varit igång och tränat och börjar kännas fin, behöver fortfarande lära sig att vänta och komma tillbaks ordentligt. CT är igång på lite halvfart. Planen är att hon ska igång lite mer när semestern börjar närma sig. Unghäst för i år är Peaky Blinders. Han blir två i år. En fuxfärgad herre som är ganska känslig. Loreen och Peaky har samma mamma. Tanken är att behålla honom ett tag för att se hur han utvecklas. Loreen har debuterat L:B med fina resultat (film). Hon har även varit iväg på lite öppen bana för att hålla igång hoppningen trots tävlingsstopp. Hon skulle gått unghästchampionatet, men nu får vi se hur det blir. Loreen kommer få debutera L:A i år, för att sedan komma till en duktig ponnyryttare som kan tävla henne. Hon har fina kvalitéer och kan nog hävda sig bra på tävlingssbanorna. 

Inhoppning
Framåt hösten brukar vi försöka hoppa in de 3-åringar som vi har. Årets 3-åring är Continova e. Conthinder. Efter 3-årstestet tog hon det lugnt och sattes igång på höstkanten igen. Hon kommer ridas fram till december för att sedan ta en liten paus igen för att smälta allt nytt hon har lärt sig (film inhoppning). CT är också igång och har hoppat lite banor och tränat galoppen ute i skogen (film).

Kvalitén i Bollerup
I år visades Bjennesby Loreen på kvalitén. Loreen är egentligen 5 i år, men får gå som 4-åring då hon har haft föl. Dagen började med visning vid hand och fina 39 p. Blev 8:or rakt igenom förutom på traven där mer elasticitet hade varit önskvärt. Nästa station var löshoppningen som Loreen tog sig an på ett mycket trevligt sätt. Poängen slutade på 8-9 och med kommentarer som kraftfullt avsprång och god ryggverkan. Vid avslutande ridprov (film) skötte sig Loreen fint och med 8 p på galoppen fick hon utmärkelse som lovande hopp ponny och var dagens främsta 4-åriga d-ponny inom hoppningen.
Falsterbo
Årets besök blev under tisdagen då 5-, och 6-åringarna går sitt andra kval. Alltid intressant och roligt att se unghästarnas kvalitéer och ridbarhet. Extra roligt är att moster Kerstins connemarahingst Vox Pop tävlar sitt andra år i Falsterbo och har blivit uttagen till EM. Verkligen välförtjänt för Kerstin som har fött upp prestationsklassade connemaror i hela sitt liv. 
Sommar
De varma dagarna rullar på och CT och Amanda har flyttat ner till stallet i Vånga. På Fjärakull tränas Loreen inför kvalitén. Hon har kommit igång och hoppat lite och ska snart iväg och hoppa bana (film). Loreens mamma, fick den 11 juli ett hingstföl som är fux med stjärn. Ska bli spännande att se vad det blir av honom! I stallet hittar vi också en 3-åring efter Conthinder som vi visade på 3-årstestet. Där hoppade hon till sig poängen 7,5-8 efter en något spänd hoppning (film). Hon har för tillfället lite sommarlov.

Alesso  F
I början på januari åkte Alesso till sin nya familj i Småland. Alesso kommer få det hur bra som helst men det kommer bli tomt utan honom. Alesso är en mycket fin individ med både känslighet och arbetsvilja. Hoppas på att få följa honom i unghästchampionat och på tävlingsbanorna framöver. En ny bekantskap i stallet är Loreens mamma Coriona e. Värnbergs Orion. Coriona är dräktig med Skaersgårdens Movie Night.

Gott Nytt År
2017 avslutades med premiärtur på Alesso i slutet på november. Kändes härligt att vara uppe på hästryggen igen. Alesso är nu riden lite över 1 månad sedan igångsättningen och börjar kännas mycket fin (film). Premiären på CT är också avklarad och vi ser fram emot tävlingsåret 2018. CT har fått en välförtjänt vila sedan hon kom hem efter Breedersen.

Höstnytt
Sista helgen i september visades Alesso på treårstestet. Han var något spänd och ofukuserad för dagen och fick inte riktigt fram hoppningen. Gångarterna visade han upp desto bättre och fick utmärkelse och biljett till finalen i Vetlanda. I finalen i Vetlanda visade Alesso upp en fin sida och slutade på 6:e plats av 15 startande. Han tilldelades också 0,5 p högre på både skritt och galopp. CT och Sara har också visat framfötterna och lyckades (trots ynka 10 starter i 1,20) att kvala till Breeders. Roligt! (Film sista kvalet till Breeders). Nere på Breedersen möttes 5-åringarna av nationella 1,20 banor med en hel del svårigheter. CT visade på fin hoppning båda dagarna. Hon är fortfarande i utvecklingsfas och behöver mer styrka för att kunna hävda sig med dom bästa. Sista kvaldagen visade CT och Sara upp en trevlig runda som ger fint hopp inför framtiden. En bestämd dam som tog det hela med ro och visade på mycket vilja och kapacitet! Nu är planen att CT ska komma hem för välförtjänt vila, för att sedan sättas igång igen under december månad.

Nyhet
Från och med hösten/vintern 2017 kommer Stall Fjärakull utökas med ytterligare ett stall beläget i Villands Vånga. Stallet i Vånga ingår i Stall Fjärakull med har som gårdsnamn Stall Sandåkra. På Sandåkra finns det en nyanlagd ridbana, fina ridmöjligheter och ett nybyggt stall som ännu inte är invigt. Invigningen beräknas under oktober/november månad. Stallet är ett kallstall bestående av tre ljusa och rymliga boxar med isolerat rum för tvätt och "iordningställande" inför ridning, uppvärmd sadelkammare och utrymme för foder och strö. 

Bättre sent än aldrig
En del har hänt sedan sist. Lucky Boy har gått vidare med en ny ryttare som ska satsa på fälttävlan. Vi tror att detta kan fungera alldeles utmärkt för honom och att han kommer att få det hur bra som helst. Loreen har fått ett fint hingstföl e. Vox Pop som snart ska skiljas av från mamma och åka upp till moster Kerstin. CT har kommit igång med tävlandet och har sedan maj/juni varit hos Stall Sara Nilsson för träning och tävling eftersom jag inte har kunnat rida. Målet för CT har varit att komma ut på tävlingsbanorna och få mer rutin. 

e. Casino - Cortez